Kontakt
Sterk en van Tuijl
Deken van Baarstraat 2
5253 DA Nieuwkuijk
Homepage:www.sterkenvantuijl.nl
Telefoon:06-13135721
Fax:

Champignon kwekerijen in cellenbeton

Inmiddels mogen wij zeggen dat we gespecialiseerd zijn in het bouwen van champignontunnels met gebruik van cellenbeton. Dit verzorgen wij dan ook wereldwijd voor verschillende opdrachtgevers.

De teelt van champignons en de bereiding van compost stellen strenge eisen op het gebied van dampdichtheid, hygiene, en luchtbeheersing, daarom worden er veelvuldig cellenbeton wand- en dakplaten toegepast. De tunnel dient hermetisch afgesloten te kunnen worden en daarom worden de cellenbetonplaten verlijmd tot een constructief geheel en wordt de binnenzijde afgewerkt met een dampdichte elastische coating. Op deze manier wordt de vochthuishouding geregeld.

Ook het accumulerend vermogen van cellenbeton en de brandwerendheid van het product maakt cellenbeton ideaal voor deze industrie. Het is hierbij wel zaak om de binnenkant van de tunnels zo strak mogelijk te monteren, zodat de coating gemakkelijk aangebracht kan worden. Door onze ervaring en samenwerking met de partijen in het gehele proces, en met het materieel wat wij inmiddels hebben, mogen we wel zeggen dat we een uitstekend resultaat kunnen behalen.

Wij hebben inmiddels tunnels gerealiseerd in Ammerzoden, Rossum, Milsbeek, en sinds kort ook in Canada en Carbury (Ierland) .

GTL Europe uit Venlo is één van de bedrijven waar we mee samenwerken.

GTL is van oudsher gespecialiseerd in het bouwen en installeren van luchtbehandelinginstallaties voor zowel de champignonteelt als de afvalverwerkende sector.

Zij zijn een jong en dynamisch bedrijf. Wij werken vanuit een totaalplan, waarbij we tot in details alle aanverwante segmenten overzien. Inmiddels levert GTL al zo’n 15 jaar aan alle grote namen in de champignonteelt.

Zie meer informatie op www.gtl-europe.nl